Wie zijn wij?

Jullie zijn een zoektocht begonnen naar een hond die goed bij jullie past. Daarom ben je vast ook benieuwd waar jullie eventueel nieuwe pup vandaan komt. Goed om dus kort kennis met ons te maken. 

Wij zijn een gezin met twee jonge kinderen. Ons huis delen wij met onze viervoeters. Momenteel zijn dit er vier. Een bejaarde Oudduitse herder en drie Australian Cobberdogs. 
Al zo lang ik me kan herinneren ben ik gek op dieren en dan met name honden. Ik ging altijd graag logeren bij mijn oom en tante die Border Collies fokten. Op die momenten is ook mijn droom ontstaan om dit ooit zelf eens te gaan doen vanuit mijn liefde voor de hond. 
Echter wilde ik hier wel kritisch in zijn. Het zou een meerwaarde voor het ras moeten zijn. Ik zou het vreselijk vinden om pups te fokken puur en alleen om te vermeerderen. Hondjes bestaan er genoeg. En toen kwam dit eind 2018 eigenlijk door samenloop van omstandigheden zomaar op mijn pad....

Vanwege mijn werk in het onderwijs zag ik steeds meer hoe kinderen vast liepen op sociaal-emotioneel gebied. Binnen het onderwijs begeleiden we deze leerlingen natuurlijk, maar ik wilde heel graag dat stukje meer bieden. Door mezelf hierin te verdiepen, ontdekte ik dat honden heel goed in te zetten zijn bij het bieden van trainingen aan kinderen. De hond functioneert dan eigenlijk als een soort van co-coach. In Amerika al een groot succes, hier in Nederland staat het nog meer in de kinderschoenen. Mijn interesse was gewekt! 
Al snel had ik gevonden dat ik door mijn onderwijsachtergrond slechts een aantal cursussen nodig zou hebben om dit te kunnen bieden aan kinderen. Daarna kwam het leukste stukje, namelijk de zoektocht naar het meest geschikte ras voor dit werk. Hierbij kwam ik uit bij de Australian Cobberdog (zie ook rasinfo). Dat wat ik las, klopte gelijk met wat ik voor ogen had. 
Na veel mailtjes en telefoontjes heb ik een afspraak gemaakt met een fokker die mij aansprak. Toen ik daar binnen kwam en kennis maakte met haar Cobberdogs, merkte ik gelijk het grote verschil met andere hondenrassen. Wat maakten deze honden fijn en makkelijk contact met iemand die ze helemaal niet kenden! 
Na veel gehoord te hebben over het ras, kwam hier ineens alles samen. Ik wilde mijn bijdrage leveren aan het opbouwen van dit mooie ras in ontwikkeling! Dit is geen fokken om te vermeerderen, maar om deze bijzondere honden de erkenning te geven die ze verdienen. 

Daarnaast heb ik mezelf de afgelopen vijftien jaar veel verdiept in hondentaal, training, voeding (zie ook de pagina Reico Partner Tuil) en de gezondheid bij honden in het algemeen. Ik weet hoe overweldigend het kan zijn om nieuw in het hondenwereldje binnen te komen. Daarom vind ik het ook mijn taak om mijn pupkopers wegwijs te maken in de theorie die bestaat rondom het opvoeden van een hond. Bereid je hier dus wel op voor als je bij de Healing Soul familie wilt horen ;-)

Wij zijn aangesloten bij de MDBA, de organisatie die het fokken van Australian Cobberdogs monitort. 

Mail gerust als je vragen hebt, we staan je graag te woord!